Tradicionalni Susret darivatelja krvi Primorsko-goranske županije održan je u subotu 3.6. na Platku, u sklopu Festivala sportske rekreacije odnosno povodom obilježavanja Međunarodnog olimpijskog dana, a kao prva aktivnost u sklopu obilježavanja Svjetskog dana darivatelja krvi.

Sudjelovalo je ukupno 200 predstavnika iz sedam gradskih društava Crvenog križa – Crikvenica, Čabar, Krk, Novi Vinodolski, Opatija, Rijeka i Vrbovsko. Okupljene su pozdravile predsjednica DCK PGŽ Karin Kuljanić i pročelnica Upravnog odjela za socijalnu politiku i mlade PGŽ Dragica Marač.

Za darivatelje su organizirana sportska natjecanja (briškula i trešeta, bela, streličarstvo, boćanje, potezanje konopa), a mogli su se uključiti i u sva događanja u okviru Festivala sportske rekreacije (planinarenje, nordijsko hodanje, vođeni trening).

Tijekom događanja djelatnik i volonteri DCK PGŽ su okupljenima prezentirali i omogućili uvježbavanje postupaka prve pomoći uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora što je izazvalo veliki interes, osobito roditelja s malom djecom.

Skip to content