U okviru zdravstvenih djelatnosti Hrvatskog Crvenog križa provodi se na području Primorsko-goranske županije  nekoliko programa i aktivnosti za zaštitu zdravlja, a posebno se potiče na prevenciju bolesti. Uloga Hrvatskog Crvenog križa osobito je istaknuta kao potpora javnom zdravstvu u izvanrednim situacijama i u suradnji s ostalim partnerima koji povezuju javnozdravstvene djelatnosti u nacionalni i međunarodni sustav zdravstvene politike.

Gradska društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije  provode različite aktivnosti kao što su zdravstveno – odgojna predavanja i tribine za građane ili radionice za djecu i mlade. Organiziraju se javnozdravstvene akcije (mjerenje tlaka i šećera u krvi, mjerenje tjelesne težine i dr.), obilježavaju značajni dani posvećeni zdravlju i bolesti. Savjetovališta i klubovi zdravlja koji djeluju u nekim društvima čine mjesto okupljanja u zajedničkom druženju građana, kako bi se zainteresirane osobe uputilo na rješavanje određenog zdravstvenog problema i spriječilo štetne učinke na zdravlje.

U gradskim društvima Crvenog križa Opatija i Krk osnovana su Savjetovalištva za prevenciju i smanjenje prekomjerne tjelesne težine u suradnji sa stručnjacima (liječnici, medicinske sestre, psiholozi, nutricionisti, kineziolozi i dr.).

Skip to content