30. ožujka posjetili smo DV Drenova i sa 17 odgojiteljica Dječjeg vrtića Rijeka proveli edukaciju prve pomoći za djecu vrtićke dobi u sklopu projekta „Drugi korak u sigurnim rukama“. Tijekom dva i pol sata trajanja radionice sudionice su se podsjetile ili naučile osnovno o prvoj pomoći i postupcima u svakodnevnim situacijama te posebno u situacijama životne ugroze djeteta. Kao i uvijek kada je prva pomoć u pitanju, najzanimljiviji dio bio je onaj praktični – uvježbavanje postupaka prve pomoći kod gušenja, besvjesnog stanja i prestanka disanja. O svemu naučenom podsjetnik sudionicima bit će i letak pripremljen u sklopu projekta.

Analiza evaluacijskih upitnika prikupljenih na kraju radionice pokazuje da su se očekivanja svih sudionica u potpunosti ostvarila; teme, način prezentiranja kao i stečeno znanje ocijenjeni su najvišom ocjenom te je zaključak da bi sve i drugima preporučile sudjelovanje u ovom programu. Razlog je to za pohvalu Klari, Amri i Andreji koje su ovoga puta predstavljale tim i bile u ulozi voditelja, dok su im kao potpora bile nazočne i mentorica Gordana te predstavnica Društva Crvenog križa PGŽ.

Za nekoliko dana nastavljamo radionice sa sljedećom skupinom odgojiteljica DV Rijeka, a u tijeku su dogovori za termine posjeta vrtićima u Kraljevici, Delnicama, Krku te drugim gradovima županije.

Skip to content