Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović dodijelio je godišnju nagradu u području sustava civilne zaštite Hrvatskom Crvenom križu – Društvu Crvenog križa primorsko-goranske županije za 2022. godinu.

Nagrada je dodijeljena na temelju radnih rezultata Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije u području jačanja operativnih snaga civilne zaštite Primorsko-goranske županije, a na prijedlog Područnog ureda civilne zaštite Rijeka.

Tijekom 2022. godine kontinuirano je provođena priprema za djelovanje u kriznim situacijama zaposlenika i volontera društava Crvenog križa naše županije. Educirana su 42 nova pripadnika osnovne jedinice Interventnog tima Hrvatskog Crvenog križa kao i  12 djelatnika i volontera za pružanje psihosocijalne podrške. Nastavljena je i dobra suradnja s postrojbama civilne zaštite Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke kroz edukacije iz laičke prve pomoći te prezentaciju vještina spašavanja iz vode u otežanim uvjetima.

Kao nastavak dugogodišnje dobre suradnje s djelatnicima poslova prevencije Ureda načelnika  Policijske uprave primorsko-goranske na programima prevencije nasilja nad ženama, trgovanja ljudima, tečajevima za spasioce na vodi  i dr. u 2022. godini održan je i ciklus edukacija iz laičke prve pomoći  s naglaskom na prepoznavanje životne ugroženosti, pružanje neodgodive prve pomoći uz primjenu automatskog vanjskog defibrilatora prema potrebi. Educirana su 103 policijska službenika od kojih se jedan pripadnik policije našao u situaciji uspješnog spašavanja života građaninu koji je prestao disati.

S Područnim uredom civilne zaštite Rijeka godinama surađujemo u programima pripreme za krizne situacije, i to kroz edukacije djece, mladih i pripadnika operativnih snaga civilne zaštite.

Nagradu je povodom obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite Republike Hrvatske, uručio ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite dr. sc. Damir Trut ravnateljici Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije Vesni Čavar.

Skip to content