U prigodi obilježavanja Dana darivatelja krvi, 25. listopada 2016. godine, krčki gradonačelnik Darijo Vasilić svečano je primio trojicu jubilaraca – Josipa Mahulju iz Krka, Emila Karabaića iz Punta i Nikolu Pavana iz Vrbnika – koji su krv darovali hvalevrijednih stotinu puta, a kojima se pridružila i Marija Jakominić, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Krk.

Tom prigodom, osim što im je uputio čestitku na račin njihove neupitne plemenitosti, humanosti i altruizma, krčki gradonačelnik iskoristio je priliku i za upoznavanje sa svim aspektima otočnog sustava prikupljanja krvi koji, tumači Jakominić, osim na redovitim dugogodišnjim darivateljima danas počiva i na poprilično stabilnoj i brojnoj bazi koju čini čak 250 otočana.

Uz trojac koji je ove godine ušao u klub 100+,  na našem  su otoku u tu posebnu skupinu ušla još dvojica Krčana – Zdravko Petrić i Berislav Manestar – istu granicu prešavši već prošle godine.

Krčani Petrić i Manestar su prvi Krčki darivatelji koji su imali čast 28.10.2016. godine prisustvovati na svečanoj podjeli priznanja Predsjednice Republike Hrvatske.

Veoma smo ponosni na naš dvojac kao i na sve naše darivatelje.

Skip to content