Policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave primorsko–goranske i Policijske postaje Vrbovsko, te ravnateljica županijskog Crvenog križa, posjetili su nekoliko domaćinstava na području Policijske postaje Vrbovsko i to u mjestima Bunjevci, Brezova Poljana, Tomići te Veliki Jadrč u kojima borave stariji građani.
U neposrednoj komunikaciji s mještanima policijski službenici savjetovali su osobe starije životne dobi o samozaštitnom ponašanju u području imovinskog kriminaliteta, te odgovarali na njihova brojna pitanja. Uz korisne savjete kako prevenirati kaznena djela (krađe, drske krađe, prijevare na kućnom pragu i teške krađe provaljivanjem) mještani su upoznati i s aktualnim novim propisima iz prometa, upravnih poslova, kao i drugih domena policije važnih za građane poput zaštite osobnih podataka.
Nakon korisnih preporuka, ravnateljica Društva Crvenog križa Primorsko – goranske županije podijelila je mještanima prigodne prehrambene proizvode u znak pažnje te suradnje i prijateljstva između mještana i institucija.
Prošli tjedan je izvršen obilazak samačkih domaćinstava na području Delnica u kojem je sudjelovala ravnateljica GDCK Delnice.
Ovo je još jedan vid suradnje društava Crvenog križa naše županije s Odjelom za prevenciju kriminaliteta Policijske uprave primorsko–goranske.

22

 

 

 

 

 

15 19 21 De 2 De 4

 

Skip to content