15.05.2020.

U cilju kontinuiranog educiranja mladih, volontera i djelatnika, Hrvatski Crveni križ održao je dvije online edukacije koje su vrlo aktualne i korisne.

Prva edukacija pod nazivnom „Koronavirus – osnovna znanja i preventivne mjere“ održana je 28. travnja 2020. godine za više od 80 sudionika. Cilj edukacije je pružanje podrške društvima Crvenog križa u odgovoru na novonastalu situaciju povezanu s pojavom bolesti COVID-19 te osposobljavanje volontera i djelatnika društava Crvenoga križa za provedbu navedene edukacije u lokalnim sredinama. Ciljana skupina u lokalnim sredinama su učenici viših razreda osnovne škole, učenici srednje škole, roditelji, nastavnici, odgajatelji, stručni suradnici u školama i vrtićima i svi drugi zainteresirani. HCK ima odgovornost osnažiti zajednicu znanjem i provjerenim činjenicama o novom koronavirusu kako bi se kao pojedinci i društvo u cjelini bolje zaštitili i spriječili daljnje širenje virusa.

Druga edukacija pod nazivom „Stigmatizacija osoba nastala pojavom bolesti COVID-19“  održana je 30. travnja 2020. za 70 sudionika. Stigmatizacija oboljelih osoba jedna je od posljedica pandemije, kako na globalnoj razini tako i u Hrvatskoj. Upravo se zato ova edukacija bavila načinima i praktičnim savjetima za širenje informacija i načina razgovora o bolesti COVID-19 kako bi se potaknulo suzbijanje stigmatizacije.

Neposredno nakon svake edukacije održan je i kviz znanja natjecateljskog tipa za sve sudionike, a tri prvoplasirana u svakom kvizu osvojili su simbolične nagrade. Prva mjesta osvojili su natjecatelji iz GDCK Split i GDCK Donja Stubica, Branimir Pavlinović i Maja Vidović.

Sudionici su nakon sudjelovanja na edukaciji pozvani da u suradnji sa školama pokušaju održati online edukacije za učenike s njihovog područja djelovanja.

 

Izvor HCK

Skip to content